كلنا بنبقي محتارين ازاي نخزن الثوم علشان لما بنخزنه
بالطريقة العادية ان احنا نعلقه بيفضي اخر السنه
وعلشان كده بنضطر
ان
احنا نجيب كميات كبيره وبرضه جربت ان انا افرمه
واشيله
في
الفريزر اولا ريحة الفريزر بتبقي كلها ثوم ثانيا بيتغير
طعمه
وريحته
وبيبقي مش حلو ابدا لغاية ماربنا هداني للطريقه لقيتهم بيخزنوا
الشطه والطماطم المجففه كده وجربت والحمد
لله
ثوم فريش طول السنه
الطريقة
انا عملت راس ثوم علشان اوريكم الطريقه بس انما انا
عامله كميه كبيره
هتجيبي كمية الثوم بتاعتك كيلو اتنين انتي حره
وتقشريه وهيبقي كده
اجدد طريقه لحفظ الثوم
بالصور
وبعدين تاخدي الثوم ده زي ما هو كده فصوص وتحطيه في
برطمان
وتحطي عليه زيت لغاية ما تغطيه وتقفلي البرطمان
وتحطيه يا اما
في الثلاجه يا اما بره انتي وراحتك اي نوع زيت بس انا بحب احط زيت
دوار الشمس او زيت ذره علشان الزيت نفسه بيتنكه بعد
فتره بطعم الثوم
واقدر استخدمه في الاكل بعدين وهيبقي
كده
ولما تيجي تستخدميه خدي بالمعلقه عدد الفصوص اللي
انتي عوزاها
وحطيه في الهاون او المفرمه بتاعتك اي ان كان الطريقه
مع شوية ملح
واتفرجي علي الريحه والجمال ثوم فريش كانك لسه مقشراه
دلوقت حالا
منقول
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق