الخميس، 27 يوليو 2017

أحدث طريقه لحفظ الثوم


كلنا بنبقي محتارين ازاي نخزن الثوم علشان لما بنخزنه
بالطريقة العادية ان احنا نعلقه بيفضي اخر السنه وعلشان كده بنضطر
 ان احنا نجيب كميات كبيره وبرضه جربت ان انا افرمه واشيله
 في الفريزر اولا ريحة الفريزر بتبقي كلها ثوم  ثانيا بيتغير طعمه
 وريحته وبيبقي مش حلو ابدا لغاية ماربنا هداني للطريقه لقيتهم بيخزنوا
الشطه والطماطم المجففه كده وجربت والحمد لله
ثوم فريش طول السنه
 
الطريقة
انا عملت راس ثوم علشان اوريكم الطريقه بس انما انا عامله كميه كبيره
هتجيبي كمية الثوم بتاعتك كيلو اتنين انتي حره وتقشريه وهيبقي كده
اجدد طريقه لحفظ الثوم بالصور

وبعدين تاخدي الثوم ده زي ما هو كده فصوص وتحطيه في برطمان
وتحطي عليه زيت لغاية ما تغطيه وتقفلي البرطمان وتحطيه يا اما
في الثلاجه يا اما بره انتي وراحتك اي نوع زيت  بس انا بحب احط زيت
دوار الشمس او زيت ذره علشان الزيت نفسه بيتنكه بعد فتره بطعم الثوم
واقدر استخدمه في الاكل بعدين وهيبقي كده

ولما تيجي تستخدميه خدي بالمعلقه عدد الفصوص اللي انتي عوزاها
وحطيه في الهاون او المفرمه بتاعتك اي ان كان الطريقه مع شوية ملح
واتفرجي علي الريحه والجمال ثوم فريش كانك لسه مقشراه دلوقت حالا

منقول

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق